Uzależnienie sąsiadów
Tutaj prowadzimy dyskusje na tematy nie mające związku z pozostałymi działami.
- Olina
Uzależnienie sąsiadów
Mam wyjątkowo konfliktowych sąsiadów, którzy nagminnie piją, kłócą się i zakłócają spokój innym. To cała rodzina, która nie patrzy na tych, co mieszkają za ścianą. Czy w takiej sytuacji powinnam im pomóc? Jest bardzo dobry prywatny ośrodek terapii uzależnień Nefo. Jednak czy oni będą chcieli się leczyć, tego niestety nie wiem. Co w takiej sytuacji można zrobić?
- Xenia
Re: Uzależnienie sąsiadów
Tak się składa, że rozumiem Ciebie i to, tym bardziej że mam w rodzinie alkoholika. Jest to mój wujek, który próbuje wszystkich oszukać, że pije i nie chce za żadne skarby się leczyć. Oczywiście próbujemy go skłonić do leczenia w bardzo dobrym ośrodku terapii Lewin. Wciąż mamy nadzieję, że uda mu się wyjść na prostą.
- duduk
Znam wiele osób, które miały problemy z alkoholizmem, ale udało się ich wyleczyć. Mój tata był alkoholikiem, ale dzięki terapii w ośrodku https://www.osrodek-empatia.org/ udało mu się wyjść na prostą z czego jesteśmy bardzo zadowoleni. Ojciec nie pije już kilka lat i jest w rodzinie dużo lepiej.
Post autor: Kłaczek »
Nie wiem czy jest sens się mieszać skoro sami nie widzą problemu wiem to z doświadczenia bo sama ratowałam koleżankę która wpadła w sidła narkotyków. Na szczęście z czasem oprzytomniała i skorzystała z pomocy https://medi-life.pl/zakres-swiadczen/l ... kotykow-2/ Póki co się leczy i ma efekty więc chyba wszystko wróci do normy.
Post autor: nikoś92 »
Z jednej strony rozumiem, że chcesz pomóc sąsiadom, ale z drugiej zastanawiam się, że czy w ogóle będą chcieli z Tobą rozmawiać. Zależy jakie macie relacje. Alkoholicy zwykle nie chcą dać sobie pomóc, nie widzą problemu i uważają, że mają wszystko pod kontrolą. Jeśli jednak zdecydujesz się na wizytę u nich, możesz zaproponować np. wszycie Esperalu w Krakowie. Wszywka to bez wątpienia jedna z najczęściej wybieranych metod wspierających. W prosty sposób zniechęca do sięgnięcia po alkohol. Po spożyciu napojów procentowych wywołuje w organizmie wyjątkowo nieprzyjemne reakcje.
- Santiago
Ja też próbowałabym pomóc, gdy widziałabym taki problem. Jeśli już to próbowałabym ich namówić na pobyt w Ośrodku Terapii Mental Relax House. Ośrodek mieści się w bardzo urokliwym miejscu i ma niezwykle przyjazny i świetnie wyszkolony personel. Warto spróbować.
Post autor: owsianka911 »
Problemy z alkoholem i innymi używkami ma coraz więcej osob. Mnie to przeraża! Jeśli zdajesz sobie sprawę ze swojego problemu to myślę, że jest to już jakiś krok w stronę zdrowia! Tutaj detoxmed.pl znajdziesz prywatny ośrodek leczenia uzależnień. Zapisz się tam na terapię. Jestem pewna że otrzymasz tam fachową pomoc.
Post autor: Kama »
Faktycznie sąsiedzi mogą nie zechcieć Twojej pomocy. Osoby w ciągu alkoholowym nie myślą racjonalnie. Możesz podsunąć im leczenie, jak np. wspomniane zaszycie, ale sama przekonasz się, jaka będzie ich reakcja. Przygotuj się wcześniej na tą rozmowę - tutaj znajdziesz wiele informacji https://esperalkatowice.com/. Esperal wykazuje się dużą skutecznością, wzmagając złe samopoczucie po spożyciu alkoholu. W ten sposób wytwarza się u danego człowieka wstręt do alkoholu i pewien rodzaj obawy o własne samopoczucie, co ułatwia rezygnację z tej formy używki. I
Post autor: eolizaa »
Jeżeli chodzi o uzależnienia od środków / substancji psychoaktywnych- to w tym zakresie warto byłoby postawić na ośrodek leczenia uzależnień Zapowiednik. Tam znajdziecie wsparcie ze strony prawdziwych specjalistów, którzy pomogą wam znaleźć normalizację życia. Ja właśnie z bliskim też planuję do nich się zgłosić.
Post autor: jena88 »
No to tutaj https://wszywka-poznan.pl/ranking-3-szk ... oholu.html macie całkiem ciekawy artykuł z którego możecie dowiedzieć się - o najbardziej szkodliwych alkoholach i kilka wyróżnionych, które są mniej szkodliwe. Warto takie rzeczy wiedzieć...
Post autor: Daryl »
W miejscu takim jak Ośrodek leczenia uzależnień kraków każdy pacjent otrzymuje indywidualnie dopasowany plan terapeutyczny. Zdajemy sobie sprawę, że każda historia uzależnienia jest inna, dlatego oferujemy szeroką gamę terapii, od leczenia alkoholizmu po terapię hazardu. Nasze programy obejmują zarówno wsparcie psychiczne, jak i fizyczne, co pozwala skutecznie rozwiązać problemy na wielu płaszczyznach. Każdy krok w terapii jest wspierany przez doświadczonych specjalistów.
- miszol
Ja się wlasnie dowiedziałam, że https://wczasyodwykowe.pl/ oferują bezpieczne miejsce dla osób zmagających się z uzależnieniami. To idealne połączenie terapii i wypoczynku, które pomaga odzyskać równowagę i zdrowie.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Praca
- ↳ Kariera
- ↳ Firma
- ↳ Szkolenia
- ↳ Marketing
- ↳ Finanse
- ↳ Technologie
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zakłady pracy
- ↳ Własna działalność