Dobro dzieci a rozwód kościelny
Tutaj prowadzimy dyskusje na tematy nie mające związku z pozostałymi działami.
- Fikus
Re: Dobro dzieci a rozwód kościelny
Sąd kościelny orzeka tylko czy zawarty związek małżeński został zawarty w sposób ważny. Dobro dzieci i rodziny nie ma tutaj nic do rzeczy. Nie ma rozwodów kościelnych - można tylko udowodnić, że z konkretnych przyczyn ślub jest nieważny od samego początku.
- Kasia
Zgadza się i proces małżeński kompletnie się różni od rozwodu w sądzie rodiznnym. Koniecznie skorzystaj chociaż z konsultacji adwokata kościelnego.
ile spala piec na ekogroszek
ile spala piec na ekogroszek
- Kasjopeja
Ja mogę polecić adwokata kościelnego Michała Pełkę z Kancelarii Salomon - skorzystałam z takich darmowych konsultacji w Łowiczu i później dalej już z nim współpracowałam i naprawdę - nieoceniona pomoc z jego strony, sama bym się pogubiła co i jak
- mczay
Na pewno taki rozwód w jakiś sposób na nie wpłynie. Najważniejsze jest jednak to, aby przygotować je do tego wydarzenia. Nie bez znaczenia jest również to, w jaki sposób dziecko wychowamy (w tym, może nam pomóc blog o wychowaniu dzieci).
- dariaa
Przy takim rozwodzie wszystko trzeba wziąć pod uwagę. W końcu nie jest to łatwa rozprawa do przejścia. No i też chodzi o dobro dziecka. Cały proces z pewnością mogą przyspieszyć dowody, jeżeli są jakieś. Dlatego warto skontaktować się przykładowo za agencją detektywistyczną https://detektyw24.net/kontakt-zielona-gora/ i im zlecić wyszukanie dowodów winny. Takie usługi mogę się w tym przypadku okazać niezwykle przydatne.
- Kamka34
W przypadku tego typu rozwodu najlepiej jest poradzić się zarówno adwokata, jak i zastanowić nad wynajęciem prywatnego detektywa, którego zadaniem będzie wykrycie zdrady lub zebranie innych prawomocnych dowodów do sprawy - http://adpdetektywi.pl/. Z ich pomocą będziesz wiedziała jakie masz szanse i na co możesz liczyć. Na pewno uzyskanie rozwodu kościelnego jest znacznie trudniejsze niż zwykłego, tym bardziej skoro posiadacie dzieci. Wtedy musisz mieć naprawdęsolidne podstawy do tego rozwodu.
- martita
Rozwody zdarzają się. Sporo osób, które biorą rozwód cywilny chce również wystąpić o stwierdzenie nieważności małżeństwa kościelnego. Przy wsparciu adwokata taki proces przed sądem biskupim może być łatwiejszy. Wiem, że np. tu http://www.poradniasalomon.pl/ jest możliwość umówienia się z takim adwokatem. I przed przystąpieniem do takiego procesu kościelnego, warto umówić się na konsultację.
Przejdź do
- Forum
- ↳ Praca
- ↳ Kariera
- ↳ Firma
- ↳ Szkolenia
- ↳ Marketing
- ↳ Finanse
- ↳ Technologie
- ↳ Zdrowie
- ↳ Zakłady pracy
- ↳ Własna działalność