Praca Niemcy

Jak znaleźć oferty pracy za granicą? Czego unikać? Jak zorganizować wyjazd? Na własną rękę czy z agencją pracy? Zapraszamy do rozmowy.
luki9390

Praca Niemcy

Post autor: luki9390 »

Hej! Od jakiegoś czasu szukam pracy, ale nie mogę znaleźć nic konkretnego. Rozważam pierwszy wyjazd za granicę, choć mam sporo wątpliwości. Macie może jakieś rady, jak znaleźć rzetelnego pracodawcę i uniknąć rozczarowań?
meri9392

Re: Praca Niemcy

Post autor: meri9392 »

Mam bardzo podobne obawy. Raz byłam już o krok od wyjazdu, ale coś mi cały czas nie grało. Prawie wcale nie znam języka, a nie miałam wtedy wsparcia żadnej sprawdzonej agencji, więc w końcu zrezygnowałam.
Gim7555

Post autor: Gim7555 »

Znam kilka osób, które pracowały za granicą – m.in. w Anglii i Holandii. Po Brexicie sytuacja w UK się mocno skomplikowała, a w Holandii bywa różnie, dlatego sporo zależy od konkretnej oferty i znajomości języka. Na ten moment wybrałabym np. Niemcy. Działa w tym temacie firma Mondi.
santi9903

Post autor: santi9903 »

Ofert pracy jest dużo np. na OLX czy w mediach społecznościowych, ale trzeba być ostrożnym – łatwo trafić na nieuczciwe ogłoszenia. Lepiej szukać czegoś przez sprawdzone agencje, które oferują realne wsparcie.
ewri9393

Post autor: ewri9393 »

Przy pierwszym wyjeździe warto skorzystać z pomocy profesjonalnej firmy, bo trudno ogarnąć wszystko samemu. Jeśli interesuje Cię praca w Niemczech, to warto rozważyć Mondi. Oferują rzetelne oferty, nie wymagają znajomości języka, wypłaty są terminowe, a umowy podpisywane na warunkach niemieckich.
ODPOWIEDZ